Op zondag 8 maart van 11 tot 13 uur vond de eerste inburgeringsceremonie plaats in raadzaal 't Getouw. Tijdens de ceremonie zette het bestuur 56 nieuwkomers in de bloemetjes die het afgelopen jaar hun inburgeringstraject met succes afrondden. Na de ceremonie genoten de inburgeraars, hun familieleden en alle andere geïnteresseerden van multiculturele hapjes en drankjes in de Robianozaal.

Mensen die naar België komen, maken via een cursus maatschappelijk oriëntatie kennis met de Vlaamse en Belgische samenleving. De cursus leert hen hoe praktische zaken in ons land geregeld zijn, zoals openbaar vervoer, medische hulp, kinderopvang,... Anderzijds komen de waarden en normen in onze samenleving uitgebreid aan bod. Daarnaast volgen ze taallessen om het Nederlands onder de knie te krijgen. Tenslotte krijgen ze begeleiding bij het vinden van werk of studies en het aanbod aan cultuur en vrije tijd. In 2014 rondden 56 migranten dit inburgeringstraject succesvol af.

In de bloemetjes
Tijdens de ceremonie ontvingen deze 56 inburgeraars een attentie en oorkonde van de gemeente en ontmoetten ze de eerste migranten die naar onze gemeente kwamen.

Cultuur op je bord
Na de inburgeringsceremonie trokken alle inburgeraars en geïnteresseerden naar 'Cultuur op je bord'. Voor de gelegenheid toverden studenten van Rozenberg S.O. de Robianozaal om tot een multiculturele ruimte waar ze genoten van hapjes en drankjes uit onder andere Turkije, Marokko, Afrika,... Er vonden ook verschillende workshops plaats voor jong en oud.